Oppskriften ble sendt inn av Jeanette
Brune pinner er en julebakst oppskrift som er lett for alle. Selv for de som aldri har bakt før. Lite tidkrevende forarbeid, og lav sjanse for å kunne gjøre feil. Følg oppskriften, og du vil få et perfekt resultat på dine julekaker.
Ingredienser:
- 200 g farin
- 1 eggeplomme (behold eggehviten for pensling)
- 200 g smør som er egnet for baking (Soft er et godt eksempel)
- 1 ts kanel
- 1 ss lys sirup
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g siktet hvetemel
- Mandler kuttet for dryss
Fremgangsmåte:
1. Bland farin og smør godt sammen til en hvit konsistens.
2. Tilsett eggeplomme, sirup, vaniljesukker, natron, kanel og siktet hvetemel. Bland godt sammen til en fin deig. La stå en time for svelling.
3. Del opp deigen i 6 biter, og rull til pølser. Trykk pølsene flate og pensle med eggehvite på toppen. Strø mandelbitene over pølsene før de settes midt i ovnen på 200 grader i 12 min.
4. Når du har tatt de ut, skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.
Skulle du ønske flere oppskrifter på julebakst, finner du de i menyen under kategorier.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar