fredag 27. september 2013

Oppskrift Marsipan


Oppskriften ble sendt inn av Trude


Julemarsipan er ikke stort annerledes enn marsipan. Det kommer vel mer an på hvordan du dekorerer marsipanen som avgjør. Som oftest er det gris, nisser, snømenn og trær som er de mest brukte. Om du ikke har skulptursett til marsipan, finner du det Her.


Ingredienser:
  • 1,5 kg mandlerOppskrift på marsipan
  • 1,5 kg melis
  • 6 eggehviter (husk uten eggeplommen!)
  • Sitrondråper (del en sitron i to og klem den ene halvdel.) Tilsvarer ca en ts rå sitron.


Fremgangsmåte:
Skålding:

1. Kok opp vann i en stor kasserolle
2. Hell mandlene i kasserollen og la de trekke til skallet løsner. For å finne ut når de er klare, tester du med å plukke opp en mandel og klemmer på den. Hvis mandelen spretter ut av sit skall, er de klare.
3. Ta ut få mandler av gangen når du klemmer de fra skallet, så de ikker rekker å feste seg igjen.


Når alle mandlene er klemt ut av skallet:
1. La mandlene tørke en par timer etter skålding, så de blir lettere å jobbe med.
2. Fin-mal mandlene med en mandel-kværn.
3. Etter at mandlene er kværnet, blander du de med melisen.
4. Tilsett eggehviten, men bare litt om gangen mens du rører.
5. Bland i sitrondråpene.
6. Jobb med massen en god stund, så du er sikker på at alt er fordelt.
Da er marsipandeigen ferdig, og klar til å formes og pyntes. Bruk gjerne konditorfarver for å gjøre litt med deigen.

Tips: Variasjon er fint, så om du ønsker sjokoladetrekk på noen av figurene, smelter du bare sjokolade i en liten kasserolle. Fest en tannpirker godt i marsipanen og dypp den i smeltet sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar